+421 2 54 64 78 52 English

Mladší brat Rolexu. Rovnaká kvalita za dostupnejšiu cenu

Spoľahlivosť, viera v pokrok, chuť vydať sa na dobrodružstvo, ktoré ovplyvní váš život. To je Tudor, to je značka prístupných hodín pre tých, ktorými lomcuje vášeň.

Rolex je stálica, záruka kvality, originálneho štýlu i dlhej a poctivej cesty, ktorú ústi k jedinečnému zážitku a emócii. A na začiatku myšlienky posunúť do sveta reflektorov aj značku Tudor bol práve takýto základ.

Jeho zakladateľ Hans Wilsdorf, obchodník nemecko-britského pôvodu a zároveň do istej miery vizionár, sa nechal inšpirovať práve skôr založeným a už v 20. rokoch minulého storočia veľmi úspešným Rolexom. Mal ale sen. Mať v rámci vlastného portfólia (v praxi portfólia Rolexu, ktorý je tiež jeho „dieťaťom“, pozn.) aj niečo cenovo dostupnejšie širším masám. Čo ale nestratí na kvalite, vkuse, zážitku ani elegancii.

Od februára 1926 tu teda máme značku Tudor. A spanilá i inšpiratívna jazda sa môže začať.

Nový „výrobok“ mal okamžite úspech. Podmanil si časť západnej Európy, o šesť rokov neskôr sa dokonca dostal k protinožcom. Austráliu si podmanil model Tudor Catanach´s, nazvaný podľa chýrnej šperkarskej rodiny.

Tudor Black Bay Dark

Po vojne bolo treba nápad i odvahu

Od roku 1939 zmáhala najmä starý kontinent druhá svetová vojna, obchodu sa, pochopiteľne, nedarilo až tak. Krátko po jej konci – v marci 1946, ale Wilsdorfovi vyšiel výborný marketingový ťah. Krvavým konfliktom knokautovaný svet potreboval vzpruhu aj v estetickej rovine. A keď skúsený obchodník zapojil cit, skúsenosti, rozhľadenosť a vášeň, vznikla spoločnosť Montres TUDOR S.A., ktorej cieľom bolo zamerať sa vyváženým dielom na pánov i dámy.

Druhá polovica 40. rokov 20. storočia bola potom pre Tudor výrazná. Pretože detailne zadefinovala cestu aj ciele, do praxe vniesla myšlienku, ktorá stála za vznikom samotnej značky. Postupne tak uzreli svetlo sveta nové logo i tzv. Oyster prototyp majúci za základ dokonalý vzhľad, spoľahlivý a presný chronometer a vodotesnosť.

Tudor Black Bay P01

1969 – nová etapa

Vysoká forma prístupnosti pre široké masy postupne zvyšovala popularitu značky Tudor a rozšírila i pole pôsobnosti o akýsi športový rámec. Model Submariner na najbližších 30 rokov dokonale prenikol do sveta hĺbok a samotného potápania. Nový prepracovanejší vzhľad i celkový dizajnový posun si okamžite našli priaznivcov. Jedinečné číselníky, ručičky známe ako „snehové vločky“, modely s menším priemerom puzdier i logo štítu symbolizujúce odpor i spoľahlivosť definovali hodinky od Tudoru.

S Oysterom druhej generácie sa bolo možné potápať až do hĺbky dvesto metrov, čo bolo potom veľmi zaujímavé nielen pre vodných nadšencov, ale aj pre profesionálov z námorníctva, resp. armády. Zmena sa dotkla aj krištáľu z prexiskla, ktorý sa z klenutého vyvinul na plochý, hrubý a zároveň výrazný.

Tudor, samozrejme za pomoci svojho staršieho brata Rolexu, dokonale reflektoval na zmeny v spoločnosti i stúpajúci technologický pokrok. Funkčnosť modelov viditeľne stúpala, hodinárski majstri ponúkali nápady, ktoré mali u zákazníkov kladnú odozvu.

Tudor Black Bay Bronze

Moderný a spoľahlivý spoločník

Ak sa dnes bavíme o značke Tudor, môžeme so stopercentnou istotou vyhlásiť, že ho na ceste za neustálym zdokonaľovaním sa ženie nielen skúsenosť hodinárskych majstrov, ale aj nespútaná odvaha objavovať.

Hodinky Tudor sú určené pre tých, ktorí sa odvážia vystúpiť z komfortnej zóny. Sú navrhnuté tak, aby fungovali za všetkých podmienok. Od rafinovaného večera po extrémne životu nebezpečné prostredie. Každé hodinky sú podrobené náročným testom, ktoré zaručujú presnosť, vodotesnosť a odolnosť nad rámec noriem.

Dnešný nositelia Tudor hodiniek nie sú veľmi odlišní od tých z minulosti. Sú to ľudia s nekonvenčnými postojmi. Ľudia s ambíciami. Ľudia, ktorí sú ochotní vykonávať svoje vášne bez ohľadu na to, kam ich vezmú. Rovnako ako Tudor veria, že sa učia na skúsenostiach z minulosti, a to ich formuje.

Tudor 1926

Lady Gaga i Beckham

Ambasádormi značky sú svetovo známe mená. Popová diva Lady Gaga, David Beckham, ktorý urobil kariéru vo futbale i v modelingu, populárny spevák z Taiwanu Jay Chou, ale aj rugbista Beauden Barrett či celkovo národný tím Nového Zélandu v tomto populárnom športe.