+421 2 54 64 78 52 English

Ulysse Nardin chce zdravý oceán

Za spoločný cieľ sa rozhodol bojovať ako partner pretekov Ocean Race, ktoré Ulysse Nardin podporuje dlhé roky. Najbližšie desaťročie venujú naliehavej podpore udržateľnosti a ochrany oceánov.

Švajčiarsky výrobca hodiniek Ulysse Nardin oznámil svoje partnerstvo s pretekmi The Ocean Race. Spoločne, sa títo dvaja „morskí vlci“ zaviazali podporovať zodpovedné využívanie a ochranu svetového oceánu, a spoločne sa vydali na desaťročnú akciu. Ulysse Nardin aj The Ocean Race veria, že čas je rozhodujúci pre obnovu morského života a oceánu a že stanovenie konkrétnych termínov na prijatie opatrení podporí výrazný pokrok.

V pretekoch i v záchrane oceánu ide o čas

Naliehavosť je kľúčom k ich dosiahnutiu, keďže hrozby pre oceán sa stupňujú a ničia morské prostredie. Už viac ako štyri desaťročia prebiehajú preteky The Ocean Race, známe ako vrcholná skúška pre všetkých odvážlivcov, ktorí milujú oceán a jeho nepredvídateľnú povahu. Od roku 1973 inšpirovali a prilákali najväčších námorníkov a ich globálna trať je testovacou plochou pre legendy tohto športu. Súťažiaci už dlho pozorujú meniace sa životné prostredie a v posledných rokoch organizátori pretekov apelujú na udržateľnosť projektom pod názvom Racing with Purpose. Iniciatíva je postavená na troch hlavných pilieroch:

The Ocean Race Summit je séria fór špičkových predstaviteľov, ktorých cieľom je navrhnúť zlepšenie politiky pre oceán, riešenie globálnych výziev pomocou miestnych inovácií a osvedčených postupov;

Vzdelávací program, ktorý inšpiruje a posilňuje postavenie mladých ľudí v otázkach oceánov a obsahuje vzdelávacie moduly v deviatich jazykoch;

Inovatívny vedecký program, ktorý využíva pretekárske lode a námorníkov na zber dôležitých údajov o vode a atmosfére z odľahlých oblastí oceánov na ďalšie účely vedeckého výskumu o stave našich morí a meniacich sa klímy.

V rámci záväzku Organizácie Spojených národov SDG 14 sa spoločnosť Ulysse Nardin zaviazala sledovať vedecké výsledky výskumu, ktorý je potrebný na dosiahnutie zmeny. Čas je však rozhodujúci, preto boli stanovené dôležité míľniky. Prvý termín pre dosiahnutie pozitívnych výsledkov je rok 2030. Symbolický odpočet do tohto míľnika bude spustený na webovej stránke spoločnosti Ulysse Nardin, ako aj na www.theoceanrace.com.

Ako pripomienku k záväzku oboch partnerov prišiel Ulysse Nardin s hodinkami Diver The Ocean Race, ktoré budú zároveň oficiálnymi hodinkami pretekov oceánskych plachetníc, ktoré sa začnú 15. januára 2023 v španielskom Alicante.

Hodinky DIVER THE OCEAN RACE nájdete aj u nás.