+421 2 54 64 78 52 English

TUDOR sa vydáva na preteky na mori

Spoločnosť TUDOR sa pripojila k tímu Alinghi Red Bull Racing ako jeho hlavný partner v 37. ročníku Amerického pohára. Účasť na Americkom pohári, najvýznamnejšom jachtárskom podujatí na svete, si vyžaduje víziu, inováciu a odvahu.

Práve tieto atribúty viedli spoločnosť TUDOR k spojeniu s tímom Alinghi Red Bull Racing, ktorý spája legendárneho dvojnásobného víťaza Amerického pohára, spoločnosť Alinghi, s hnacou silou svetového športu, spoločnosťou Red Bull, a ktorý sa bude plaviť pod vlajkou Société Nautique de Genève. TUDOR žije odvážnym duchom už od svojho vzniku pred sto rokmi a dnes ho oslavuje prostredníctvom svojho podpisu #BornToDare.

TUDOR je #BORNTODARE

Podpis TUDOR #BornToDare oslavuje dobrodružstvá odvážnych jednotlivcov, ktorí v priebehu rokov dosiahli výnimočné úspechy na zemi, na ľade, vo vzduchu a pod vodou s hodinkami TUDOR na zápästí. Duch #BornToDare celosvetovo podporuje osobnosti a organizácie, ktorých pozoruhodné úspechy sú výsledkom nebojácneho a vizionárskeho prístupu k životu.

V rovnakom duchu sa nesie aj partnerstvo značky TUDOR a spoločnosti Alinghi Red Bull Racing, ktorých spojenie na tieto referencie odkazuje. #BornToDare je zosobnením revolučnej vízie zakladateľa spoločnosti TUDOR Hansa Wilsdorfa, ktorý sa odvážil vyrábať cenovo dostupné hodinky, schopné odolať aj tým najextrémnejším podmienkam. Vďaka tomuto nekompromisného prístupu sa zo značky stala špička v hodinárskom priemysle charakteristická jedinečnými inováciami.

TUDOR X ALINGHI RED BULL RACING

Spoločnosť Alinghi na pôde Société Nautique de Genève oznámila, že sa spolu s Red Bullom uchádza o získanie vzácnej trofeje v 37. ročníku Amerického pohára. Urobila tak koncom roka 2021, po desaťročnej absencii v súťaži.

Teraz sa k odvážnym ambíciám tohto tímu pripája aj spoločnosť TUDOR ako jeho hlavný partner. Súťaž je naplánovaná na rok 2024, pričom miesto ešte nie je presne určené, bude vyvrcholením dlhej a dôkladnej prípravenej fázy tímu Alinghi Red Bull Racing, ktorý zriadil svoje sídlo neďaleko Lausanne, v Écublens vo Švajčiarsku.

Práve tu bude postavená súťažná loď v súlade s požiadavkami Darovacej listiny, ktorá je súčasťou pravidiel súťaže o Americký pohár. Posádka “Swiss Made” už začala trénovať na katamaránoch triedy GC32.

O spoločnosti TUDOR

TUDOR je oceňovaná švajčiarska značka hodiniek, ktorá ponúka mechanické hodinky s vycibrenou estetikou, osvedčenou spoľahlivosťou a jedinečným pomerom ceny a kvality. Počiatky značky TUDOR siahajú do roku 1926, keď bola značka “The Tudor” prvýkrát zaregistrovaná v mene zakladateľa spoločnosti Rolex Hansa Wilsdorfa. Ten v roku 1946 vytvoril Monters TUDOR SA Company, s cieľom ponúkať hodinky s kvalitou a spoľahlivosťou značky Rolex za dostupnejšiu cenu.

Vďaka ich robustnosti a cenovej dostupnosti si hodinky TUDOR počas celej ich histórie vyberali tí najodvážnejší dobrodruhovia na súši, pod vodou aj na ľade. V súčasnosti kolekcia TUDOR zahŕňa modely Pelagos, Black Bay, 1926 a Royal. Od roku 2015 ponúka TUDOR aj mechanické manufaktúrne kalibre s viacerými funkciami a vynikajúcim výkonom.

ALINGHI RED BULL RACING

Alinghi Red Bull Racing, vyzývateľ 37. ročníka Amerického pohára, spája dve športové ikony, rovnako posadnuté dosahovaním špičkových výkonov. Alinghi, dvojnásobný víťaz Amerického pohára v rokoch 2003 a 2007, sa vracia do súťaže spojením s hybnou silou svetového športu, spoločnosťou Red Bull, ktorú nedávno povzbudila korunovácia za majstra sveta F1.

Toto spojenie je bezprecedentné a prichádza s obnoveným tímom a novým prístupom. Okrem 100% švajčiarskej posádky Alinghi Red Bull Racing spája špičkové zručnosti, najmä v oblasti dizajnu, s medzinárodným tímom zloženým z pätnástich národností.