+421 2 54 64 78 52 English

TUDOR a Nic Von Rupp to roztočia v Nazaré

TUDOR sa opäť vydáva do Nazaré a tentoraz spája sily s Nicom Von Ruppom, portugalskou miestnou legendou surfovania na veľkých vlnách. Svetová surferská liga (WSL), s ktorou TUDOR spolupracuje na svojich dvoch veľkolepých podujatiach na veľkých vlnách, už druhýkrát v tejto sezóne vydala zelenú výstrahu! O 48 hodín sa opäť uskutoční TUDOR Nazaré Tow Surfing Challenge Presented by Jogos Santa Casa a tentoraz bude vo vode aj TUDOR, a to na Nicovom zápästí.

Surfovanie na veľkých vlnách je nekompromisný a neľútostný šport, ktorý je snahou odvážnych a skutočným odrazom ducha, ktorý poháňa značku TUDOR od jej vzniku. Podpis TUDOR #BornToDare oslavuje dobrodružstvá odvážnych jednotlivcov, ktorí v priebehu rokov dosiahli výnimočné úspechy na zemi, na ľade, vo vzduchu aj pod vodou s hodinkami TUDOR na zápästí. Zároveň odkazuje na revolučnú víziu Hansa Wilsdorfa, zakladateľa spoločnosti TUDOR, ktorý sa odvážil vyrábať cenovo dostupné hodinky schopné odolať aj tým najextrémnejším podmienkam. V neposlednom rade je dôkazom nekompromisného prístupu spoločnosti TUDOR, ktorý jej pomohol stať sa tým, čím je dnes; špičkou v hodinárskom priemysle s jedinečnými inováciami, z ktorých sa stali základné etalóny. Duch #BornToDare celosvetovo podporujú umelci a športovci, ženy aj muži, ktorých pozoruhodné úspechy sú výsledkom nebojácneho vizionárskeho prístupu k životu. Tým, že sa Nic Von Rupp pridáva k výnimočným osobnostiam rodiny TUDOR, značka ďalej upevňuje svoju globálnu angažovanosť v oblasti surfovania a posilňuje svoje odvážne posolstvo.

Nic Von Rupp sa pripája k TUDOR rodine

Nic Von Rupp sa narodil v roku 1990 nemecko-americkému otcovi a švajčiarskej matke, vyrastal v portugalskej Sinter. Aj vďaka svojmu pôvodu ho už v rannom veku lákalo cestovanie a dobrodružstvo. Surfovať začal už ako 9-ročný a jeho túžba po víťazstve ho priviedla k úspešnej kariére juniora a k zisku národných i medzinárodných titulov. Ako profesionál začal cestovať po celom svete v rámci svetovej kvalifikačnej série, kde skutočne exceloval, a v roku 2013 získal titul „Európsky surfer roka“.

Spoločne s jeho skúsenosťami a talentom rásti aj Nicove ambície a túžby po ešte odvážnejších surfistických zážitkoch. Za obrovskými vlnami cestoval cez celý svet, často sa práve jemu pošťastila tá najväčšia vlna daného dňa. Nadobudnutá sebadôvera v ňom vyvolala túžbu po najväčšej výzve, ktorú tento šport ponúka, a tak vstúpil do nebezpečných sfér súťažného surfovania na veľkých vlnách. Za posledných päť rokov sa Nic prepracoval na jednu z popredných osobností vo svete veľkých vĺn a posúval hranice možností na smrteľných vlnách, ako sú v Nazaré, Mavericks a Jaws.

O Nazaré

Pred dvanástimi rokmi takmer nikto zo sveta surferov o Nazaré, tichom rybárskom mestečku na severe Lisabonu, nepočul. V roku 2021 Garrett McNamarra zdolal 24-metrovú vlnu a Nazaré sa okamžite stalo svetovo známe; vyhliadkový bod na vrchole útesu Fort de São Miguel Arcanjo je ikonickým obrazom extrémnych športov. McNamarra dostal predtým tip od svojho priateľa bodyboardistu a hoci bol najskôr skeptický, odporúčané miesto navštívil. Zvyšok je už história. Jedinečná konfigurácia morského dna v Praia de Norte v Nazaré s kombináciou piesočnatého dna a obrovského podmorského kaňonu usmerňujúceho všetku silu oceánu, vytvára navyššie vlny, na ktorých kedy ľudia surfovali. Niektorí tvrdia, že ak sa niekedy podarí surfovaním zdolať 30-metrovú vlnu, bude to práve v Nazaré. Kvôli zastrašujúcej sile týchto vĺn je Nazaré miestom na tzv. surfovanie na vleku, čo znamená, že surferov najskôr vyvezú na vrchol, odkiaľ sa spustia a po jazde ich opäť vyzdvihnú na vodných skútroch, aby tak zvýšili ich bezpečnosť.  

O značke TUDOR

TUDOR je oceňovaná švajčiarska značka hodiniek, ktorá ponúka mechanické hodinky s vycibrenou estetikou, osvedčenou spoľahlivosťou a jedinečným pomerom ceny a kvality. Počiatky značky TUDOR siahajú do roku 1926, keď bola značka “The Tudor” prvýkrát zaregistrovaná v mene zakladateľa spoločnosti Rolex Hansa Wilsdorfa. Ten v roku 1946 vytvoril Monters TUDOR SA Company, s cieľom ponúkať hodinky s kvalitou a spoľahlivosťou značky Rolex za dostupnejšiu cenu. Vďaka ich robustnosti a cenovej dostupnosti si hodinky TUDOR počas celej ich histórie vyberali tí najodvážnejší dobrodruhovia na súši, pod vodou aj na ľade. V súčasnosti kolekcia TUDOR zahŕňa modely ako Pelagos, Black Bay, 1926 a Royal. Od roku 2015 ponúka TUDOR aj mechanické manufaktúrne kalibre s viacerými funkciami a vynikajúcim výkonom.