+421 2 54 64 78 52 English

20 rokov ikony NUDO

Kolekcia Nudo slávi okrúhlych 20 rokov a priamo dvojitým zásahom. Prvým je Nudo Chocolate, gurmánsky výber sladkých dobrôt inšpirovaných kakaom, navyše posiaty mesačnými kameňmi a hnedými diamantmi. A druhým potom nový, súčasný dizajn náramkov Nudo Bangle ponúkajúci päť rôznych kombinácií drahokamov.

Nudo trieštivý dizajn, dnes už ikony medzi šperkami, uviedla renomovaná talianska značka Pomellato na trh v roku 2001 a tento ťah navždy zmenil svet šperkov. Slovo nudo znamená v taliančine nahý, pretože ide o odvážny koncept, ktorý sa šperkárski majstri snažia podporiť škálou radostných farieb. Kameň je nahý vo svojej nádhere čistej farby, pretože sa zdá, že pláva vo vzduchu vďaka novému systému upevnenia na spodnej časti každého kameňa. 

Od tej doby sa z čistých línií Nudo stal charakteristický dizajn Pomellato a trvalý obľúbený u žien, ktoré vyznávajú postoj Nudo ku každodennému noseniu drahokamov svojim jedinečným spôsobom.

Pomellato Nudo Chocolate

Pomellato, známe svojou schopnosťou vyčarovať najneodolateľnejšie farebné kombinácie, každú sezónu vyberá nové odtiene drahokamov. Už 20 rokov! Vášeň talianskeho klenotníka pre farbu je evidentná aj pri výbere lahodných čokoládových odtieňov, ktoré dodávajú palete farieb Nudo nekonvenčný nádych.

Pomellato Nudo Chocolate – novinka 2021

 

V duchu priekopníckych nových konceptov vzácnych šperkov spája klenoty rad zriedka videných odrôd mesačných kameňov, ktoré sú doplnené leskom troch rôznych odtieňov hnedých diamantov. Diamanty sú starostlivo zasadené do zdanlivo náhodného vzoru, akoby boli náhodne rozptýlené, čo dodáva týmto vysoko hmatateľným šperkom organickú príťažlivosť. Teplá žiara ružového zlata zvyšuje ich odtrhnutý štýl, ktorý osloví znalcov Nudo – presne tých, ktorí chcú do svojej zbierky pridať niečo skutočne odlišné.

Existujú tri rôzne verzie čokoládových prsteňov a náušníc Nudo. Prsteň veľkosti Maxi obsahuje tmavohnedý mesačný kameň, ktorý je jednak záhadný, a potom aj lákavý ako čokoláda s najvyšším obsahom kakaa. Vzácny oranžový mesačný kameň žiari v pôvodnom prsteni klasickej veľkosti. Ten pripomína tabličku najjemnejšej mliečnej čokolády. Najľahší tón, ktorý je sladký ako biela čokoláda, je prezentovaný prsteňom Petit s krémovo hnedým mesačným kameňom.

Prstene sú doplnené závesnými náušnicami, ktoré sú príťažlivo čisté, ale pritom živé a pohyblivé, takže sa kamene môžu kývať najmenším pohybom hlavy a zachytávať svetlo zo všetkých uhlov.

Pomellato Nudo Bangle 

Pomellato dopĺňa oslavu jubilea a zároveň predstavuje elegantne odvážny nový náramok s piatimi rôznymi drahokamami a diamantovými detailmi. Zlatý náramok verný výraznému štýlu Nudo predstavuje silnú a sofistikovanú osobnosť.

Pomellato Nudo – novinka 2021

 

Živé farby a asymetrické veľkosti drahokamov sú motívmi dizajnu Nudo, ktoré v tomto veľmi súčasnom štýle dodávajú nový život klasickému náramku. Ľahko sa nosí, hoci je pevný, pretože je otvorený. Obklopuje zápästie a prikladá k pokožke dva žiarivo svetlé drahokamy. Dvojitý Clessidra rez (pozn. rez v tvare presýpacích hodín) dodáva drahokamom, ktoré sú v strede opásané zlatým pásom, objem a prítomnosť, čím cez ne prúdi svetlo a spočíva priamo na zápästí.

Pretože farba je jadrom každého výtvoru Nudo, vďaka náramku sa prvýkrát objavuje v piatich pôsobivých farebných prevedeniach, pričom všetky sú doplnené diamantmi. Päť variácií obsahuje dva azúrové odtiene: nebeský modrý topás a londýnsky modrý topás. V prípade dvoch ďalších drahokamov je hĺbka farby dosiahnutá vytvorením tzv. doubletov, ktoré šikovne kombinujú dva rôzne drahokamy: biely topás je zvýraznený leskom perlete, zatiaľ čo jemný ružový kremeň ožíva vďaka vrstve chalcedónu. Naproti tomu dramaticky tmavý obsidián je kombinovaný s čiernymi diamantmi pre záhadný vzhľad.

Prebuďte sa teda do snovej scenérie výrazných farieb, žiarivých drahokamov a radostného dizajnu, ktorý sa vymyká všednosti. To je hravé Nudo od Pomellata, idea, ktorá do sveta krásy, luxusu a zážitkovosti po prvý raz prenikla v roku 2001. Nudo sa už dve dekády tlačí ku kráse absolútnej nepravidelnosti, a to žiarivými drahokamami s 57 asymetrickými fazetami, ktoré jednak dotvárajú sofistikovaný dizajn, a potom Vás aj okamžite dostanú. Do sveta absolútneho vkusu, krásy, ale aj radosti a pozitívnych zážitkov.