+421 2 54 64 78 52 English

Unikátny patent voľne pohyblivých diamantov. Chopard nadchol nápadom i prevedením

Švajčiarski majstri ponúkajú pod značkou Chopard nezabudnuteľné zážitky. A rovnako tak definujú vlastný štýl každého zákazníka.

Všetko to začalo v malej dedinke Sonvilier ležiacej v srdci Švajčiarska, kde si v roku 1860 talentovaný remeselník Louis-Ulysse Chopard založil dielňu. Úspech prišiel takmer okamžite, pretože sa v praxi naplno ukázal talent, zanietenosť a čo je najdôležitejšie, aj vysoká kvalita, po ktorej okamžite siahli zákazníci z najrôznejších kútov sveta.

O takmer sto rokov neskôr – v 1974 sa Chopard (už vo vlastníctve hodinárskeho odborníka Karla Scheufeleho – od 1963, pozn.) sústredí na vývoj šperkov a hodiniek pre dámy. Preto, že diamanty sú večné, však nemusia byť aj nehybné. O približne 24 mesiacov neskôr Chopard prišiel s nápaditým konceptom voľne pohyblivých diamantov medzi dvomi zafírovými sklíčkami, ktorý sa stal atraktívnym nielen pre špeciálne večery, ale aj pre bežné nosenie.

Vznik voľne pohyblivých diamantov

Šťastné diamanty sa narodili zo stretnutia medzi vodou a svetlom. V roku 1976, Ronald Kurowski, návrhár v Choparde, bol natoľko fascinovaný slnečnými lúčmi prechádzajúcimi cez vodopád, že sa pokúsil zachytiť ich v šperku. Jeho geniálnou myšlienkou bolo ponechať diamanty bez upnutia slobodne víriť medzi dvoma zafírovými kryštálmi. „Tieto diamanty sú najšťastnejšie, keď sú voľné,“ zvolala pani Scheufele, keď videla prvé dokončené modely. Parafráza jej slov sa stala názvom pre novú kolekciu. Happy Diamonds čoskoro zaznamenali veľký úspech. Bezpochyby hlavne kvôli hravej a takmer detskej zábave sledovať tieto neustále sa točiace diamanty.

Happy Diamonds spočiatku zdobili svet hodinárstva. Čoskoro však dali neuveriteľný impulz aj ríši šperkov. Všetko to začalo s úžasne smelými plánmi Caroline Scheufele, ktorá bola fascinovaná cirkusom a dala voľný priechod svojej predstavivosti pri príprave klauna s bruškom plného pohybujúcich sa diamantov a farebných drahokamov. Úspech tohto šperku, ktorý bol pôvodne vyrobený ako jednorazový model pre jej vlastné osobné zbierky, viedli k začiatku línie šperkov Chopard Happy Diamonds. Písal sa rok 1985. Po klaunovi nasledoval slon, lienky, medvedík, a samozrejme, srdce.

A práve prístupnosť Chopardu pre širšie masy s prihliadnutím na udržanie najvyššej kvality je devíza švajčiarskej dielne, ktorá sa v 1921 presťahovala do Ženevy. Spoločnosť ročne vyrobí 70 000 hodiniek a 70 000 klenotníckych výtvorov, ktoré sú distribuované do viac ako 60 krajín sveta (USA, Francúzsko, Taliansko, Španielsko, Rakúsko, Anglicko, krajiny Južnej Ameriky, Čína, Hongkong, Singapur, atď.).

Chopard je už 145 rokov nositeľom unikátneho sortimentu i nezabudnuteľných zážitkov. Poďte sa s klenotníctvom Sheron presvedčiť, že tomu tak naozaj je.