+421 2 54 64 78 52 English

TOP produkty, ktoré vás očaria (I.): Biele zlato je viac než inšpirácia

Dobrá rada nad zlato a nad zlato soľ, hovorí sa. V tomto prípade to ale platí opačne – biele zlato je hlavný nástroj na formovanie zážitkov, premeny najtajnejších túžob na realitu i dokonalého zasnívania sa.

Máme pre vás desať tipov na to, ako unikátnym spôsobom prežiť chvíle so svojim najbližším. Fantázii sa totiž medze nekladú a produkty z bieleho zlata, ktoré spoločnosť Sheron ponúka, sú toho jednoznačným dôkazom.

CHOPARD HAPPY SPIRIT

Večnosť je to, po čom túžime mnohí. Aby sme sa mohli donekonečna radovať zo života, užívať si ho naplno, spoznávať nových ľudí, lásku, naberať silu, čerpať inšpiráciu z okolia.

Keď sa k tomu pridá pohyb – vo význame napredovania, pokroku, ale aj obyčajných prechádzok po zasnených bulvároch inšpiratívnych miest, máme tu jedinečný prsteň Chopard Happy Spirit, ktorý dokonale vystihuje vyššie uvedené.

Happy Spirit je navyše odkazom na prvotriednu eleganciu, ladnosť, ľahkosť spomínaných pohybov, ktorými sa necháte unášať životom čakajúc na ďalší nový zážitok.

Je dobrým zvykom, že spoločnosť Chopard dbá na množstvo odkazov – v tomto prípade ide o zhmotnenie pulzujúcej hybnej sily zachytávajúc dušu – diamant pod zafírovým sklíčkom, obklopený a ďalej posilňovaný okolitými kruhmi. 

Chopard Happy Spirit

ALBERTI POSITANO

Láska, priateľstvo, náklonnosť, úcta, rešpekt, obdiv. A k tomu treba iba jeden funkčný orgán – srdce.

Už približne dve tisíc rokov pred naším letopočtom používalo ľudstvo pri dekorovaní stolov počas osláv figové listy v tvare srdca. Obdobná symbolika sa o čosi neskôr používala aj na vázach, srdce v zmysle lásky má miesto vo všetkých kultúrach, navyše výrazne ovplyvnila náboženstvá.

Veľavravná láska je zároveň dôvodom na snívanie spojené s túžbou žiť večne, milovať večne. Od počiatkov ľudstva až do ďalekej budúcnosti sa nechať opantávať citom, ktorý je nad všetkými ostatnými citmi.

Náušnice Alberti Positano sú potom niečím, čo vám pocity zhmotňuje, niečo, čo púta pozornosť. Esteticky dokonalé prevedenie, zameranie sa na detail prináša v spojení so žiarivými diamantmi dokonalý klenot.

Alberti Positano

CHOPARD ICE CUBE PURE

Náramok Chopard Ice Cube Pure je jednoduchý, zároveň však štýlový a výnimočný.

Prvý pohľad naň okamžite zaujme. Geometrická dokonalosť a minimalistické prevedenie dotvára celkový zážitok, ten sa ešte výraznejšie umocní, keď si ho dáte na ruku.

Kocka totiž nie je len šesť zhodných stien štvorcového tvaru, či dvanásť strán rovnakej dĺžky. V prvom rade totiž ide o súmernosť, ktorá v sebe nesie istoty a stability. A v inom zmysle tiež zrejmú ostrosť, chlad i čistotu, v prípade Chopard Ice Cube Pure navyše ide o prirodzenú mestskú eleganciu a moderný pôvab.

Ľahko čitateľný je aj ďalší zámer Chopardu – preniesť nás o čosi späť do minulosti, zachovať však pritom identitu aktuálnej doby. A v nej je rozhodne priestor na prejavenie sa. Ak ste teda rockovejší typ človeka, ak na život nazeráte cez optiku nespútanosti a dobrodružstiev, ste tu správne – Chopard Ice Cube Pure je viac než výborná voľba.

Chopard Ice Cube Pure

CHOPARD HAPPY DREAMS

Poďme sa spoločne zasnívať. Veď aký by bol život bez romantického snívania, bez na prvý pohľad zidealizovaných predstáv, ktoré vlastnými činmi môžeme premeniť na skutočnosť.

Náhrdelník Chopard Happy Dreams nás pútavým prepracovaním detailov na úrovni skúseného remeselného majstra, čo je u švajčiarskej spoločnosti bežný štandard, prenáša do sveta plného tých najvýnimočnejších snov.

18-karátové biele zlato má zrejmý ráz, jedinečnosť náramku však zdôrazňujú tri pohyblivé biele diamanty. Poďme teda spoločne zmeniť sny na skutočnosť, poďme ukázať okoliu, že snívať s Chopard Happy Dreams sa viac než oplatí.

Chopard Happy Dreams

PASQUALE BRUNI PRATO FIORITO

Zostaňme u náušníc. A keďže sa nám pre ich prirodzenú krásu, nekonvenčnosť a expresívnosť páčia biele drahokamy, ponúkame ich v podaní Pasquale Bruni Prato Fiorito.

Na ľudské oko i city okamžite zapôsobia svojou jemnosťou, a rovnako tak priam až výnimočnou nápaditosťou. A tak sa pokojne prenesme na začiatok jari, kedy sa žlté púpavy menia na biele, alebo pokojne aj do zimných mesiacov, počas ktorých na nás vonku čakajú snehové vločky.

Ak sa spojí idea s citom, vo výsledku sa zrodí šperk na spôsob Pasquale Bruni Prato Fiorito, ktorý zaujme na prvý, druhý i trojstý raz.

Pasquale Bruni Prato Fiorito

CHOPARD HAPPY EMOTIONS

Chcem prsteň, ktorý v jednom a tom istom zaujme, ohúri, vzbudí pozornosť i širokú diskusiu. Pri takto postavenej podmienke nám okamžite napadne istota – Chopard Happy Emotions. S pohyblivými diamantmi uprostred.

Práve tie vytvárajú presvedčenie, že keď sa fantázia a nápad snúbi s prirodzeným remeselným talentom podporeným rokmi skúseností, vo finále je tu explózia najrôznejších pozitívnych pocitov.

A presne to je zámer Chopard Happy Emotions, kde sa strieda nespútaná vášeň, rešpekt z nástrah, ktoré ponúka dobrodružstvo, obyčajná ľudská zvedavosť, ale aj živelnosť a emócie, ktoré je potrebné dať von.

Chopard Happy Emotions

DAVITE & DELUCCHI

Hovorí sa, že oči sú bránou do duše. Pri pohľade na 18-karátové náušnice Davite & Delucchi si ale dovolíme parafrázu – okno je bránou do sveta. A nielen vonkajšieho, ktoré môžeme v okamihu spozorovať, ale aj toho, ktorý sa týka samotného poznania.

Davite & Delucchi ponúka „okná“, ponúka mix emócií, kde vyčnieva zvedavosť, vášeň a prirodzený vkus. Ak si konkrétne tieto náušnice nasadíte, stanete sa stredom diania, svet, na ktorý sa cez okenné rámy pozeráme, sa na okamih zastaví. Kvôli vám.

Davite & Delucchi

HULCHI BELLUNI TOI & MOI

Biele diamanty sa náramne hodia aj na ženský krk. Dôkazom toho je Hulchi Belluni Toi & Moi, náhrdelník pripomínajúci, že ak necháme krásu pôsobiť, ak snímeme pomyselný zámok z dverí,  naše životy budú hneď zmysluplnejšie, naplnenejšie. Jednoducho povedané, je to nástroj, ako ich ozvláštniť, dodať štýl i sviežosť. 

Holandská značka svetového dosahu sa navyše inšpiruje tromi prvkami menom jej tvorivého mozgu Martine „HUL“, orientálnou filozofiou Feng Shui („CHI“  element) a krásnym  mesiacom („BELLA LUNA“), ktorý je v mnohých kultúrach považovaný za zdroj inšpirácie.

Hulchi Belluni Toi & Moi je cesta, je pripomenutie prirodzenej krásy, je o tebe aj o mne.

Hulchi Belluni Toi & Moi

SCHOEFFEL PAPILLON SCP

Na veľkosti záleží, povedali by si mnohí. Pri prsteni Schoeffel Paillon SCP sa ale stretávame s jasným významom – perly južných morí, ktoré sú zhmotnením priam nadpozemskej krásy, majú spomedzi všetkých perál najhrubšiu vrstvu perlete, tým pádom sú oveľa väčšie.

Ak teda túžite po obdive, adorovaní, výnimočnosti, záujme či prejavení citov, smer je daný. A je sprevádzaný zamatovými leskom s bielymi, krémovými, ružovými, šedými alebo zlatými odtieňmi. 

Schoeffel Paillon SCP pre všetkých, čo si doprajú luxus, pretože si dokonale uvedomujú, že žijeme len raz.

Schoeffel Papillon SCP

ALBERTI JUST BRILLIANT

Desiatku unikátnych šperkov z bieleho zlata završuje Alberti Just Brilliant. Drahé kamene na náušniciach zajmú vždy, keď sa ale ich sila umocní vkusným prevedením a prepracovanými detailmi, prichádza na rad skvelý pocit.

V Taliansku navyše mali remeselníci odjakživa tú najvyššiu zručnosť podporenú zrejmým estetickým cítením. Alberti nie je výnimkou, čo je aj dôvodom, prečo si klenotníctvo Sheron necháva vyrábať šperky práve v tejto všeobecne známej šperkárskej firme.

Alberti Just Brilliant