+421 2 54 64 78 52

Kokteilové prstene ako nevyhnutná súčasť leta

Párty, drinky na terasách či prechádzky mestom priam vyzývajú ukázať to najlepšie, čo máme vo svojom šatníku i šperkovniciach. Strhnite na seba všetku želanú pozornosť a ozdobte si ruky kokteilovým prsteňom. Ak vám ešte takýto kúsok chýba, v Sherone určite nájdete ten pravý!

Symbol revolty

Podobne ako väčšina ikonických šperkov, aj kokteilové prstene majú za sebou zaujímavú históriu a skrytú symboliku.

Prvý ošiaľ spôsobili v 20. – 30. rokoch dvadsiateho storočia. Neslávne známe časy prohibície spôsobili vo vtedajšej Amerike presný opak. Ľudia začali zákaz obchádzať a užívať si alkoholové seansy v utajených kluboch.

Keďže mocnel aj hlas feminizmu, vo veľkom sa ich zúčastňovali aj ženy. Ako symbol pre barmana nosili často práve spomínaný kokteilový prsteň – ako znak, že im môže priniesť drink.  

Opätovne sa ich preslávila Meghan Markle. Počas svojej svadobnej večere v máji roku 2018 sa nechala vyfotiť s ikonickým kokteilovým prsteňom, ktorý nosila aj princezná Diana.

Vyniknite s kokteilovým prsteňom

V minulosti predstavoval spoločenské postavenie majiteľky. Dnes sú však kokteilové prstene nevyhnutnou súčasťou každej šperkovnice. A na leto sú ako stvorené!

Oproti prsteňom na bežné denné nosenie majú výrazné odlišnosti. Zvyčajne sú oveľa väčšie, masívnejšie. Veľký vsadený drahý kameň alebo polodrahokam môže mať akýkoľvek tvar – okrúhly, oválny či štvorcový. Často býva obklopený aj menšími kamienkami. V súčasnosti platí, čím väčší, tým lepšie!

Ako ho nosiť?

Aj keď kokteilový prsteň často upúta na prvý pohľad, pár trikov, ako ho zvýrazniť sa určite môže zísť aj vám.

Nepísané pravidlo hovorí, že patrí na pravú ruku. Najlepšie vynikne na druhom či treťom prste. Ak zvolíte farebné kamene, nebojte sa experimentovať s kontrastnými farbami na vašom outfite. Nemusíte sa báť ani ďalších doplnkov a šperkov – skvele sa bude vynímať napríklad v sprievode luxusných hodiniek. Čerešničkou na torte môžu byť náušnice či náhrdelník.

Prezrite si našu ponuku a nezabudnite sa so svojím kokteilovým prsteňom ukázať na najbližšej letnej párty či drinku na terase v meste!