+421 2 54 64 78 52 English

TUDOR PREDSTAVUJE NOVÝ MODEL RANGER

Pri príležitosti 70. výročia britskej expedície do severného Grónska predstavuje spoločnosť TUDOR model Ranger. Nástrojové hodinky oslavujú ducha tohto odvážneho dobrodružstva. Dopĺňa ich manufaktúrny kaliber MT5402, puzdro s dĺžkou 39 milimetrov a spona so systémom rýchleho nastavenia.

Bolo to 8. júla 1952, keď sa britská expedícia vydala sa na dvojročnú vedeckú misiu skúmať ľadovce v Grónsku. Členovia expedície, vybavení prvými hodinkami TUDOR, vykonávali na viacerých miestach hĺbkový glaciologický a seizmický prieskum. Hodinky Oyster Prince boli automatické a zároveň vodotesné. Spoločnosť TUDOR preto členov posádky požiadala, aby zozbierali údaje o ich výkone. Na oslavu dobrodružného ducha týchto priekopníkov predstavuje TUDOR svoj najnovší prírastok Ranger, ktorý ponúka cenovo dostupnú kombináciu najmodernejšej hodinárovej technológie a historickej estetiky.

AKÝ JE NOVÝ RANGER

Nový model Ranger rešpektuje estetické štandardy svojej histórie, najmä ciferník s arabskými číslicami na 3., 6., 9. a 12. hodine. Zároveň obsahuje najmodernejšie technické prvky, najmä vysoko výkonný manufaktúrny kaliber a sponu TUDOR „T-fit“ so systémom rýchleho nastavenia. V rámci kolekcie TUDOR pokračuje tradícia expedičných hodiniek zrodená s hodinkami Oyster Prince.

V tomto odkaze sú 39-milimetrové puzdro a náramok hodiniek Ranger saténovo brúsené. Niektoré prvky sú leštené, aby sa posilnili línie puzdra. Pokiaľ ide o ciferník, pozorné oko si všimne hodinové značky namaľované luminiscenčným materiálom. Béžové farby dokonale kontrastujú so zrnitým, matným čiernym ciferníkom. Ručičky v tvare šípok, zaoblené pre hodinovú ručičku a hranaté pre sekundovú ručičku, sú pre estetiku Rangerov charakteristické. Naproti tomu špička sekundovej ručičky vo vínovej farbe je novým prvkom.

VÝROBA KALIBRA MT5402

Model Ranger je vybavený kalibrom Manufacture MT5402. Jeho konštrukcia bola navrhnutá tak, aby zabezpečila robustnosť, dlhú životnosť, spoľahlivosť a presnosť vďaka vyváženiu s premenlivou zotrvačnosťou, ktoré drží na mieste robustný traverzový mostík s dvoma fixačnými bodmi.

Vďaka tomuto vyváženiu a nemagnetickej kremíkovej pružine vyváženia získal kaliber Manufacture MT5402 certifikát chronometra od oficiálneho švajčiarskeho inštitútu pre testovanie chronometrov (COSC), pričom jeho výkonnosť presahuje normy stanovené týmto nezávislým inštitútom. COSC povoľuje priemernú odchýlku v dennom chode hodiniek v rozmedzí od -4 do +6 sekúnd vo vzťahu k absolútnemu času v jednom strojčeku. TUDOR trvá na odchýlke v chode v rozmedzí od -2 do +4 sekúnd, keď sú kompletne zostavené.

Navyše, rezerva chodu manufaktúrneho kalibra MT5402 je „víkendovo odolná“; to znamená približne 70 hodín. To umožňuje nositeľovi hodinky v piatok večer odložiť a v pondelok ráno ich opäť nasadiť bez toho, aby ich musel naťahovať.

ŽAKÁROVÝ, OCEĽOVÝ ALEBO HYBRIDNÝ NÁRAMOK

Látkový remienok je jedným z charakteristických znakov značky TUDOR, ktorá ho v roku 2010 ako jedna z prvých hodinárskych značiek ponúkla k svojim výrobkom. Tkaný tradičnou metódou na žakárových tkáčskych stavoch z 19. storočia spoločnosťou Julien Faure v regióne St-Étienne vo Francúzsku. Jeho výrobná kvalita a pohodlie na zápästí sú jedinečné.

Model Ranger sa ponúka aj s náramkom z úplne saténovej ocele so zapínaním TUDOR „T-fit“ na rýchle nastavenie dĺžky. Tento praktický systém sa ľahko používa a nevyžaduje žiadne nástroje. Ponúka päť polôh, umožňuje nositeľom hodiniek TUDOR Ranger vykonávať jemné, okamžité nastavenie celkovej dĺžky náramku pozdĺž nastavovacieho okna 8 mm.

Nakoniec je v ponuke tretia možnosť náramku z prírodného kaučuku a čiernej kože s textúrou podobnou látke, s béžovým prešívaním a sklopnou sponou.