+421 2 54 64 78 52

Mrazivo krásny zážitok. Expedícia na Južný pól je pre dobrodruhov

Najodľahlejší bod planéty, mrazivý zážitok, ktorý sa vám vryje do pamäti. Cestovná kancelária Bubo v spolupráci s klenotníctvom Sheron ponúka klientom neopakovateľný zážitok, ktorý Vám budú pripomínať nielen spomienky, aké nemá hocikto, ale aj fotografie a videá.

Južný pól je vo výške 4000 metrov, zima tu je teda poriadne štipľavá. Pod kožu sa Vám ale okrem mrazu dostane neopakovateľná scenéria, ktorú si dokonale vychutnáte prostredníctvom ľahkých túr, či preskúmania ľadovcových jaskýň. Hnať dopredu Vás bude prítomný adrenalín, ktorý ešte umocní lozenie po ľade či lyžovanie so šarkanom v polárnom vetre. Pre najodvážnejších, pre tých, ktorí prekonávajú vlastné možnosti je tu aj kúpanie vo vodách Antarktídy.

Nadšenie a eufóriu ďalej výrazne podporí noc, ktorú strávite v kempe priamo na Južnom póle.

Zdanlivo nekončiacu náhornú plošinu lemovanú snehom a ľadom preletíte súkromným lietadlom, aby ste sa dostali takpovediac na koniec sveta, kde má svoje kolónie „rozložené“ tučniak cisársky. Zážitkové výhľady sa pokojne dajú zaradiť do kategórie „mimo tohto sveta“. Ak ste pripravený urobiť niečo, čo sa zďaleka vymyká všeobecným štandardom, poďte do toho.

Aj keď sa môže zdať, že v Antarktíde je vynímajúc prírodu skôr nepredstaviteľné zažiť bežný luxus, budete ubytovaný v naozaj luxusných priestoroch, ktoré ešte podčiarknu celistvosť zážitku. Ostatne, spal tu aj Princ Harry.

Opakovanie je síce matka múdrosti, na Južnom póle sa ale skôr dostanete k neopakovateľnej skúsenosti, ktorú zažilo len minimum ľudí. A to sa bavíme v kontexte celého sveta.

Buďte teda výnimočný, buďte tým, kto dokáže posúvať vlastné hranice až do sveta, ktorý Vás jednoducho pohltí.

Dobrodružstvo sa začína na viedenskom letisku Schwechat, pokračuje prípitkom na rovníku, aby ste sa spoločne s kolegami dostali až na spodný koniec afrického kontinentu. Tu si už počas druhého dňa expedície vychutnáte hneď niekoľko unikátnych chvíľ. Konkrétne v Kapskom meste, resp. na úpätí Stolovej hory (možnosť vyviezť sa na ňu autami a následne jej krásy preskúmať lanovkou, alebo pre „lovcov“ zážitkov je možnosť dostať sa na ňu po svojich), ďalej výhľady  na Leviu hlavu, Diablov vrchol a 12 apoštolov. Na záver zaslúžená večera z vychýrených dobrôt, ktoré studený oceán ponúka.

Razom sa ocitáte v treťom dni, ktorý zo zážitkovej úrovne nie, že nepoľaví, ale ešte k nej niečo pridá. Hory a rozbúrené more 50 kilometrov od Kapského mesta, zátoky ako stvorené na plnenie si snov, národný park Table Mountain, ktorý patrí pod svetové dedičstvo UNESCO. Ste len na krok od Diasovej pláže či Mysu dobrej nádeje, kde si urobíte zábery, ktoré vám bude závidieť aj profesionálny fotograf. Pláže obmývané vodami, v ktorých má svoj domov nespočet žralokov bielych, zátoka False Bay a stovky tučniakov Vás príjemne unavia. Až tak, že následná ochutnávka najkvalitnejších vín zasadených do scenérií, ktoré vyrážajú dych, Vám rozhodne dobre padne.

Následne rýchlo do postele s predstavami o ceste na samý juh planéty, ktorá sa už o pár hodín stane realitou. Cesta na koniec sveta je skutočnosťou, privátne lietadlo Vás vykladá v krajine snehu a ľadu. Nekonečného snehu a ľadu. Dostávate sa do hlavného mesta tučniakov cisárskych, pohľad na približne 3000 párov „pánov a dám“ vo frakoch Vás utvrdí, že ste urobili dobre. Realita Južného pólu je absolútne odlišná od tej, ktorú ste doteraz zažili.

Viac už na na podstránke bubo.sk.

Klienti Sheronu majú pri objednaní si expedície zľavu v celkovej hodnote 12000 eur. Cesta na Južný pól sa koná v termíne 26.12. 2022 – 7.1. 2023.