+421 2 54 64 78 52 English

NOVINKA 2020: Chopard Mille Miglia GTS Azzurro

Čoskoro si Chopard hrdo zopakuje svoju úlohu hlavného sponzora a oficiálnej časomiery svetoznámej rally klasických automobilov Mille Miglia v Taliansku, ktorú si udržiava nepretržite od roku 1988.

Každý rok spolupredseda Chopard, Karl-Friedrich Scheufele, demonštroval svoju vášeň pre automobily tým, že súťaží v náročnej súťaži dlhej 1 000 míľ, ktorá vedie z Brescie do Ríma a späť – a každý rok Maison vyrába novú kolekciu hodiniek Mille Miglia na oslavu toho, čo sa pravidelne označuje ako „najkrajšie preteky na svete“.

Vyrobené na zdolanie dráhy

Úplne nové modely pre rok 2020 zahŕňajú Mille Miglia GTS Azzurro Power Control, automatické hodinky s časom a dátumom, obmedzené na 500 kusov z ušľachtilej ocele a 18-karátového ružového zlata, s indikátorom rezervy chodu podľa vzoru automobilov, a Mille Miglia GTS Azzurro Chrono z ušľachtilej ocele (750-dielna limitovaná edícia) s usporiadaním subčíselníka inšpirovaným klasickou prístrojovou doskou. Oba modely sú zvýraznené elegantnými ciferníkmi „Azzurro“ v oceľovomodrom odtieni, ktoré nádherne kontrastujú s „Mille Miglia red“ použitou na detaily ručičiek, ako aj okamžite rozpoznateľnou smerovou šípkou „1000 Miglia“, ktorá ohraničuje okienko s dátumom.

Mille Miglia GTS Azzurro Power Control – zostrojený výhradne v dielňach Chopard

Mille Miglia GTS Azzurro Power Control ponúka výrazný „dvojfarebný“ vzhľad vďaka kombinácii oceľového puzdra a 18-karátového ružového zlata na korunke, lunete, ručičkách a markeroch. Hodinky s priemerom 43 mm, ktoré sú k dispozícii iba v počte 500 kusov, majú modrý ciferník so saténovo brúseným povrchom s vložkou z lakovaného modrého hliníka. Na zadnej strane hodiniek sa medzitým odhalí výstavné puzdro, ktoré umožňuje jasný výhľad na starostlivo zdobený mechanický strojček s automatickým náťahom Chopard 01.08-C. Tento 251-dielny mechanizmus, ktorý je vyrobený úplne vo vlastnej réžii, ponúka 60 hodín rezervy chodu (úroveň je možné sledovať pomocou indikátora v polohe deviatej hodiny na číselníku) a jeho presnosť je certifikovaná COSC, oficiálnym švajčiarskym inštitútom pre testovanie chronometrov. Oceľový prstenec, ktorý obklopuje puzdro zo zafírového krištáľu, je na zadnej strane označený „Brescia> Roma> Brescia“ čo je trasa závodu Mille Miglia a na každých z 500 hodiniek je vygravírované ich individuálne číslo limitovanej edície.

Viac o modeli Mille Miglia GTS Azzurro Power Control, ktorý máme momentálne skladom tu.

Mille Miglia GTS Azzurro Chrono – pre tých, ktorí počítajú každú sekundu

Náramkové hodinky s chronografom sú neoddeliteľne spojené so svetom klasického motoršportu. Mille Miglia GTS Azzurro Chrono je ideálne riešenie na meranie času na závodných okruhoch alebo na sledovanie zvláštnych úsekov počas testu spoľahlivosti. Kombinuje ručičku centrálneho chronografu s trojicou pomocných číselníkov podobných prístrojovej doske, ktoré sú určené na samostatné zaznamenávanie časových úsekov 60 sekúnd, 30 minút a 12 hodín. Model je vybavený rovnakou dierovanou kožou a gumovým pásom ako dezén pneumatiky. Má pevné zadné puzdro s károvaným vzorom vlajky zakončenou šípkou Mille Miglia, zatiaľ čo „Brescia> Roma> Brescia“ trasa a číslo jedného zo 750 modelov edície je označené po okraji.

Celú kolekciu Mille Miglia si môžete prezrieť tu.