+421 2 54 64 78 52 English

Baselworld 2019: Rolex GMT-Master II

Presný, spoľahlivý, robustný a funkčný, GMT-Master II je hrdý na svoj štatút hodiniek pre cestovateľov. Navrhnutý na zobrazenie času v dvoch rôznych časových pásmach súčasne – ideálne hodinky pre svetobežníkov. Tento rok na Baselworld Rolex opäť inovoval tento ikonický model – prichádza s temnou kombináciou modrej a čiernej na lunete, čo vytvára spolu s Jubilee náramkom nový modro-čierny svet, do ktorého chcú všetci patriť.

Oyster Perpetual GMT-Master, ktorý bol uvedený na trh v roku 1955, bol svedkom rýchleho rozširovania medzikontinentálneho cestovania v druhej polovici 20.storočia. Dokonca sa stal oficiálnymi hodinkami  Pan American World Airways (známej ako Pan Am), najvýznamnejšej leteckej spoločnosti. V roku 1959 bol Rolex pri míľniku v medzikontinentálnej doprave: prvý non-stop let Pan Am Jet Clipper z New Yorku do Moskvy. Kapitán tohto lietadla mal na zápästí GMT-Master, ktoré boli použité ako navigačná pomôcka počas letu.

GMT-Master, skutočne „majstrovské hodinky“ sa neustále vyvíjali, aby ponúkli zvyšujúcu sa technickú úroveň a výkon. V roku 1982 predstavil Rolex nový strojček, ktorý umožnil nastaviť hodinovú ručičku nezávisle od ostatných ručičiek. Tieto nové hodinky boli pomenované GMT-Master II. V roku 2018 prišiel Rolex s novou generáciou strojčeka – kaliber 3285. Ponúka tak dokonalú demonštráciu technológie Rolex, z hľadiska presnosti, rezervy chodu (v tomto prípade až do 70-hodín), odolnosti voči otrasom, magnetickému poľu a v neposlednom rade i pohodlia a spoľahlivosti.

Rolex, okrem iného, zohral priekopnícku úlohu vo vývoji špeciálnej keramiky pre monoblokové lunety. Keramická luneta je vyrobená z extrémne tvrdého materiálu, ktorý je prakticky nepoškriabateľný, vďaka lešteniu povrchu diamantmi má výnimočný lesk a farba je dokonca odolná voči ultrafialovému žiareniu, chlórovanej i morskej vode. Vygravírovaná 24-hodinová stupnica je pokrytá tenkou vrstvou platiny. Vďaka dlhoročnému výskumu sa podarilo Rolexu takmer nemožné: dvojfarebné prevedenie v keramike, ktoré je samé o sebe technickým zázrakom.

Na výstave v Bazileji boli predstavené i nové dve tváre GMT-Master II na Oyster náramku – a to v 18-karátovom bielom zlate s číselníkom z meteoritu alebo s modrým číselníkom.