+421 2 54 64 78 52 English

BASELWORLD 2019: Chopard Mille Miglia 2019 Race Edition

Chopard v minulom roku oslávil tri desaťročia partnerstva s pretekmi Mille Miglia. Unikátny závod, v ktorom závodia stovky historických vozidiel na trase z Brescie do Ríma a späť. Sladké vône Talianska, kúzlo toskánskych dedín ukrývajúcich sa v kopcoch, vinuté cesty Lombardie. Mille Miglia je všetko naraz: legendárna súťaž, ktorú Enzo Ferarri bezstarostne označil ako „najkrajšie preteky na svete“, ale aj jedinečné stretnutie viac ako 400 historických áut a ich vodičov. Niet teda divu, že vášeň Chopardu k historickým autám a  týmto pretekom pokračuje i v roku 2019 s edíciou hodiniek Mille Miglia 2019 Race Edition.

Chopard je kľúčovým partnerom legendárnej súťaže od roku 1988. Tieto väzby sú pozoruhodne vyjadrené prostredníctvom kolekcie hodiniek Mille Miglia, ktorá zaujala popredné miesto v hodinárskom svete vďaka svojmu rozhodne športovému charakteru, ktorý prifarbujú športové akcenty. Model Mille Miglia 2019 Race Edition v oceľovej verzii a 1.000 kusovej limitovanej sérii jasne ilustruje tento prístup. Výrazný, robustný a presný chronograf odráža tradíciu hodiniek vyrobených pre súčasných džentlmenov s nenapodobiteľným historickým dôrazom milovníkov rýchlosti.

Hodinky Mille Miglia 2019 Race Edition sú v prvom rade hodinky určené na preteky, skutočný horologický prístroj. Popri svojej zrejmej robustnosti je vybavený veľkorysým 44-mm puzdrom s vodotesnosťou 100 metrov. Puzdro s vyrytým logom Mille Miglia so šachovnicovým detailom s PVD úpravou pripomína vlajku komisára pretekov. Tento efektívny vysokovýkonný model je poháňaný mechanickým strojčekom s automatickým náťahom, ktorého presnosť potvrdzuje i certifikácia chronometra C.O.S.C. s plnou dvojdňovou rezervou chodu. Pri prevádzke s frekvenciou 28 800 vibrácií za hodinu tento výrazný „motor“ zabezpečuje meranie krátkych časov, ktoré sú dokonale prispôsobené starým vozidlám. Tachymetrická stupnica na čiernej lunete slúži na výpočet priemernej rýchlosti počas preteku – čo je základná informácia pre vodičov na vytrvalostnom závode, akým je i Mille Miglia.

Robustnosť sprevádza perfektná čitateľnosť, ktorú potrebuje každý pretekár na závode Mille Miglia. Dve počítadlá chronografu, umiestnené pozdĺž vertikálnej osi v antracitovej farbe s bielymi markermi vytvárajú dokonalý kontrast so strieborným tónovaným číselníkom malej sekundovej ručičky. Ťaví perforovaný kožený remienok s tónovaným švom je živým pripomenutím, že tieto prirodzene výkonné a klasické hodinky boli navrhnuté ako jedinečný spoločník na závod.